Tulokasyllättäjä

Valokuva: Tappara

Oiva Keskisen liigaura ei olisi oikein paremmin voinut alkaa: ensimmäisessä vaihdossaan toisella kiekkokosketuksella hän löi Nick Halloranin poikkisyötöstä kiekon ohi Pelicans-vahti Jussi Olkinuoran. Ensimmäinen liigamaali syntyi noin puolen minuutin liigapelaamisen jälkeen!

Ennen Liigan alkua pelatuissa CHL-peleissä Keskinen oli odottanut sentään toiseen otteluun ennen kuin teki ensimmäisen maalinsa aikuisten sarjassa. Sitä ennen hän oli saanut paikan joukkueessa jo ensimmäisessä harjoitusottelussa, vaikkakin silloin Otto Sompin epäonnen takia. Keskistä oli ajateltu pääasiassa U20-joukkueen pelaajaksi, mutta hän sai mahdollisuuden, otti paikkansa miesten ryhmästä vakuuttavasti, ja oli loppukaudesta yksi joukkueen parhaista pelaajista.

Tulokaskausi toi runkosarjassa 7+20=27 pistettä ja playoffeissa 2+7=9 lisää. Huippunopean liiga-avausmaalin lisäksi kauden aikana nähtiin toinenkin spesiaali hetki, kun Keskinen syötti SaiPaa vastaa peräti neljä osumaa. Sillä hän otti Tapparan kaikkien aikojen tulokkaiden yhden ottelun syöttöennätyksen nimiinsä itse Ekku Lehtoselta.

Kuvassa Keskinen sporttaa Tapparan erikoispaitaa syksyn teemaottelussa. Paita on kopio Tapparan 1980-luvun paitamallistosta.

Jätä kommentti